25510 28227        

Πελματογράφημα

Το πελματογράφημα είναι μία μέτρηση της στατικότητας και της μηχανικής του σώματος που γίνεται με ανάλυση των πελματιαίων πιέσεων σε στάση και σε βάδιση. Πατάμε δηλαδή πάνω σε μια ψηφιακή πλατφόρμα εναλλάσσοντας τα πόδια μας και προσαρμόζοντας την πίεση που ασκούμε.

Η πλατφόρμα, που αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, μεταφέρει αυτόματα όλα τα δεδομένα σε υπολογιστή με ειδικό λογισμικό, όπου «αναδομείται» τρισδιάστατα το πέλμα και εντοπίζονται με ακρίβεια οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτό.

3-exoplismos-2

Πως αναγνωρίζεται ονυχομυκητίαση

Οι ασθενείς με ονυχομυκητίαση μπορεί να παρουσιάσουν τα ακόλουθα:

Στατικό και δυναμικό  πελματογράφημα

Το στατικό και δυναμικό πελματογράφημα βοηθά στην διάγνωση προβλημάτων που οφείλονται στην ανατομία του ποδιού (πλατυποδία, βλαισοποδία…κ.α) καθώς και στην λειτουργία του κατά την βάδιση. Τα προβλήματα που εντοπίζονται συνήθως αντιμετωπίζονται με ορθωτικά. Αφορά σε: πλατυποδία, κοιλοποδία, βλαισοποδία, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, άκανθα πτέρνας, διαβητικό πόδι, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ανισοσκελίες, αξονικές παραμορφώσεις κάτω άκρων, συγγενής ραιβοϊπποποδία κ.α. Προϋποθέσεις παραπομπής: α) καλή συνεργασία παιδιού και β) ηλικία άνω των 3 ετών.

Ορθωτικά Πέλματα

Γιατί πελματογράφημα

Το πελματογράφημα καταγράφει τα φορτία που αναπτύσσονται στο πέλμα σε κάθε στιγμή από τις παραπάνω φάσης βάδισης, καθώς και το χρόνο που ασκούνται αυτές οι πιέσεις.

• Αρθρίτιδες
• Διαβητικό πόδι
• Ανταγωνιστικός αθλητισμός και συστηματική άσκηση
• Επαγγελματίες υποχρεωμένοι σε ορθοστάτηση
• Τενοντίτιδα Αχιλλείου
• Κάλοι
• Πόνος τακουνιών
• Νευρίνωμα Morton
• Ακανθα πτέρνας
• Δυσμορφίες
• Πτώση μεταταρσίων
• Εγκυμοσύνη
• Κοιλοποδία
• Πλατυποδία
• Βλαισός μέγας δάκτυλος
• Ραϊβοποδία ή βλαισοποδία
• Χρόνιες και οξείες οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, ραχιαλγίες
• Μετεγχειρτικές και μετατραυματικές φλεγμονές
• Πελματιαία απονευρωσίτιδα
• Μυϊκή Αδυναμία
• Νευρολογικές παθήσεις όπως σπαστική εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία, σύνδρομο Parkinson κ.α.
• Ανισοσκελία
• Γενική ενόχληση στα κάτω άκρα σε τέτοιο βαθμό ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αισθάνονται απόλυτη την ανάγκη άνετων παπουτσιών.

Χαρακτηριστικά πελμάτων

  • Απορρόφηση κραδασμών
  • Ιδανική κατανομή των πιέσεων
  • Διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης
  • Μηχανική διόρθωση – στήριξη πελματιαίων τόξων
  • Πρόληψη τραυματισμών

Ποια είναι η θεραπεία για τους μύκητες στα νυχιά.

Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης εξαρτάται από τον κλινικό τύπο της ονυχομυκητίασης, τον αριθμό των προσβεβλημένων νυχιών και τη σοβαρότητα της εμπλοκής των νυχιών. Μια συστηματική θεραπεία απαιτείται πάντοτε στην εγγύς υπονύχια ονυχομυκητίαση και στην περιφερική πλευρική υπονύχια ονυχομυκητίαση, που εμπλέκει την περιοχή του μηνίσκου ή της μήτρας του νυχιού. Η λευκή επιφανειακή ονυχομυκητίαση και η περιφερική πλάγια υπονύχια  ονυχομυκητίαση, που περιορίζεται στο περιφερικό νύχι, μπορεί να αντιμετωπιστεί με σκευάσματα για τοπική χρήση. Ένας συνδυασμός συστηματικής και τοπικής θεραπείας αυξάνει το ποσοστό θεραπείας. Επειδή ο ρυθμός υποτροπής παραμένει υψηλός, ακόμη και με τα πιο σύγχρονα φάρμακα, η απόφαση αντιμετώπισης πρέπει να λαμβάνεται με σαφή κατανόηση του κόστους και των σχετικών κινδύνων, καθώς και του κινδύνου επανάληψης. 

Sign up for free class

It’s easy and free!

Άλλες υπηρεσίες

02/11/2022

Το διαβητικό έλκος ποδιού είναι μια σημαντική επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη, και πιθανώς το κύριο συστατικό του διαβητικού ποδιού.

Η επούλωση πληγών είναι ένας έμφυτος μηχανισμός δράσης που λειτουργεί αξιόπιστα τις περισσότερες φορές. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της επούλωσης του τραύματος είναι η σταδιακή αποκατάσταση της χαμένης εξωκυτταρικής μήτρας (ECM) που αποτελεί το μεγαλύτερο συστατικό της δερματικής στιβάδας του δέρματος.
Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένες διαταραχές ή φυσιολογική προσβολή διαταράσσει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών.
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια τέτοια μεταβολική διαταραχή που εμποδίζει τα φυσιολογικά βήματα της διαδικασίας επούλωσης των πληγών. Πολλές μελέτες δείχνουν μια παρατεταμένη φλεγμονώδη φάση σε διαβητικά τραύματα, η οποία προκαλεί καθυστέρηση στο σχηματισμό ώριμου κοκκιώδους ιστού και παράλληλη μείωση της αντοχής του τραύματος σε εφελκυσμό.

30/10/2022

Η ονυχομυκητίαση είναι μυκητιασική λοίμωξη του νυχιού.
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν λευκό ή κίτρινο αποχρωματισμό των νυχιών, πάχυνση του νυχιού και διαχωρισμό του νυχιού από την μήτρα του νυχιού.
Τα νύχια των ποδιών ή των χεριών μπορεί να επηρεαστούν, αλλά είναι πιο συνηθισμένη στα νύχια των ποδιών.
Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν κυτταρίτιδα του ποδιού.
Ένας αριθμός διαφορετικών τύπων μυκήτων μπορεί να προκαλέσει ονυχομυκητίαση, συμπεριλαμβανομένων των δερματόφυτων και του Fusarium.
Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το πόδι του αθλητή, άλλες ασθένειες των νυχιών, την έκθεση σε κάποιον με την πάθηση, την περιφερική αγγειακή νόσο και την κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Η διάγνωση γίνεται με βάση την εμφάνιση και επιβεβαιώνεται με εργαστηριακό έλεγχο.

25/10/2022

Η υπερκεράτωση – σκλήρυνση πελμάτων είναι η συνηθέστερη αλλαγή που παρουσιάζεται στα πόδια.
Υπό κανονικές συνθήκες, η επιδερμίδα αντικαθίσταται κάθε 30 ημέρες. Μία επιταχυνόμενη ανάπτυξη των κυττάρων στην βασική στιβάδα οδηγεί σε αύξηση του κύκλου εργασιών, έτσι σχηματίζετε διαδοχικά μία κερατινοποίηση (σκλήρυνση) στην επιδερμίδα.
Αυτή η διαδικασία ανανέωσης του δέρματος υπόκειται σε πολλές επιρροές, όπως την ορμονική κατάσταση, την ηλικία, την ανεπάρκεια βιταμίνης Α (αυξημένη κερατινοποίηση), την θερμότητα, την υπεριώδη ακτινοβολία, λοιμώξεις και κυρίως τις μηχανικές καταπονήσεις όπως η πίεση και η τριβή. Διαταράσσουν την ισορροπία του σχηματισμού και την αφαίρεση των στρωμάτων του δέρματος.

15/10/2022

Τα νύχια μας, έχουν χαρακτηριστεί καθρέφτης της υγείας μας, αφού μπορούν να αποτελέσουν μέσο για τη διάγνωση ακόμα και σοβαρών νοσημάτων.
Παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος κλπ., όπως νεφρική, καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια, συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των νυχιών. Τα νύχια μας λοιπόν μας προειδοποιούν ότι κινδυνεύουμε από κάποια πάθηση, καθώς πολλές φορές η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, π.χ. με λευκά σημάδια, με γραμμώσεις, μαυρισμένα ή πρασινωπά, αποτελεί ένδειξη ή και σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης.

10/10/2022

Οι κάλοι είναι ο σχηματισμός τοπικών σκληρύνσεων στα πόδια. Όταν περιοχές στα πόδια μας λαμβάνουν συνεχή πίεση και καταπόνηση, το σώμα μας δημιουργεί ως αντίδραση μια σκληρή επιφάνεια στο δέρμα. Οι κάλοι και οι σκληρύνσεις μπορεί να προκληθούν από διάφορα αίτια, όπως:

1. Παθολογικές παθήσεις, όπως αρθρίτιδες.

2. Τραυματισμούς και κακώσεις.

3. Ορθοστασία – ταλαιπωρία των ποδιών.

4. Ακατάλληλα υποδήματα όπως ψηλοτάκουνα, στενά και λανθασμένης εφαρμογής παπούτσια.

05/10/2022

Πρόκειται για μύκητες που εμφανίζονται στα πόδια, κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα και κάνουν δύσκολη τη ζωή μας! Όχι μην ξεγελαστείτε από τον τίτλο, δεν αφορά μόνο τους αθλητές. Αφορά κι εσάς, οπότε ενημερωθείτε για τα συμπτώματα, τους βασικούς ενόχους που ευθύνονται για την εμφάνισή τους, για τις λύσεις που υπάρχουν και απαλλαγείτε από την παρουσία τους!
Οι μύκητες των ποδιών(tinea pedis) είναι μια συχνά χρόνια και επώδυνη δερματοπάθεια που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η πάθηση είναι γνωστή και ως το «πόδι του αθλητή» (athlete’s foot), καθώς οι αθλητές είναι από τις πιο ευπαθείς ομάδες. Η μυκητίαση αυτή αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ των δακτύλων αλλά και στο πέλμα και την πτέρνα.